Gemlik Belediyesi okulları dezenfekte etti

Gemlik - 16 Şubat 2021 11:14
Gemlik Belediyesi okulları dezenfekte etti

Gemlik Belediyesi okulları dezenfekte etti

Gemlik Belediyesi, yüz yüze eğitimin başlayacağı altı okulda dezenfekte işlemlerini tamamladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 15 Şubat itibariyle sınırlı sayıda okulda yüz yüze eğitimin başlayacağı bildirilmişti. Gemlik Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, eğitimin başlayacağı okulları Cuma ve Cumartesi günleri dezenfekte ederek öğrenciler için sağlıklı ve virüs tehlikesinden uzak, güvenli hale getirdi.

Gemlik Belediyesi ekipleri, ilçedeki altı okuldaki sınıfların yanı sıra ortak kullanım alanları olan koridorlar, merdivenler, lavabolar ve diğer noktaları ayrıntılı olarak dezenfekte etti. Virüs ve salgın tehlikesine karşı önlemlerin alındığı okullar eğitime hazır hale getirildi.

Ülkemizde 15 Şubat Pazartesi itibariyle, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararına göre “birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okulların tamamında, köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde, İl ve İlçe Hıfzısıhha Kurullarının, İl ve İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri ile iş birliği içinde alacağı kararlar doğrultusunda tüm ilkokul, ortaokullar, tüm bağımsız anaokulu ve özel eğitim anaokullarında” haftada 5 gün yüz yüze eğitime geçilecek.

 

Gemlik’te 6 okulda eğitim başlıyor

Gemlik’te ise yüz yüze eğitimin başlayacağı okullar şu şekilde:  Umurbey Abdullah Fehmi İlk ve Ortaokulu, Kumla Ali Kütahya İlk ve Ortaokulu, Kurşunlu Nursel Çağlar İlk ve Ortaokulu, Kurtul Şehit Cem Üner İlk ve Ortaokulu, Engürücük  İlk ve Ortaokulu  ile Zübeyde Hanım Anaokulu.

Bu okullarda yaklaşık 1000 öğrenci ders başı yapacak.

BENZER HABERLER